Size-ID

Victor Kusters

Master Productontwikkeling
2023 — 2024

ontwerp

promotoren
Els Du Bois
Marie Das

Size-ID

 

Size-ID is ontstaan uit grondig onderzoek naar duurzaamheidsvraagstukken in de (online) mode-industrie. Oorspronkelijk gericht op het verminderen van retourneringen, is het platform uitgegroeid tot een oplossing die niet alleen retours beperkt, maar ook de tweedehandsmarkt versterkt en de levensduur van kleding verlengt. Dankzij slimme koppelingen op basis van lichaamsmaten en stijl, helpt Size-ID consumenten duurzamer winkelen en bewuster omgaan met hun garderobe.

Size-ID is een user-generated platform dat zich richt op duidelijke communicatie van kleding om retourneringen te voorkomen, het vereenvoudigen van online tweedehandsaankopen en het inspireren van gebruikers om elk kledingstuk optimaal te benutten. Het systeem zal profielen met gelijkaardige lichaamsmaten – hiervoor dient elk profiel eerst een scan uit te voeren – aan elkaar koppelen, waardoor men a.d.h.v. fotomateriaal en ervaringen van gebruikers met gelijkaardige lichamen kan inschatten hoe een bepaald kledingstuk op hun lichaam zou vallen.

Voor de tweedehandsmarkt worden de lichaamsovereenkomsten van koper en verkoper aan elkaar gelinkt. Zo zullen consumenten een beter beeld hebben van het kledingstuk, op hun lichaam, in de realiteit. Daarnaast voorziet de applicatie de mogelijkheid om kleding te scannen, waardoor de product-typische eigenschappen worden herkend en men vervolgens kan zien hoe andere profielen gelijkaardige kleding dragen. Zo zorgt het platform voor minder retours, meer tweedehands en langere levensduur van kledij.

CL1R1SZ