Intulink

Max Timmermans

Master Productontwikkeling
2023 — 2024

ontwerp

promotor
Kristof Vaes

Intulink

Intulink bestaat uit een combinatie van een fysiek product en een digitale applicatie die ouderen verschillende communicatietools aanreiken op een toegankelijk niveau. Het product is voor de oudere gebruiker en verwezenlijkt een intuïtief gebruik door in te spelen op hun specifieke eigenschappen. Hier wordt de nadruk gelegd op zowel de motorische als de cognitieve achteruitgang bij ouderen. De applicatie is voor de contactpersonen en verbindt met de unit.

Intulink biedt een rijke verbinding tussen ouderen en hun sociale omgeving met toegankelijke communicatietools. Het product maakt het voor ouderen eenvoudig om berichten te ontvangen, te bewaren en te versturen naar hun contacten. Daarnaast kunnen zij audio- en videogesprekken voeren.

Dit product is speciaal ontworpen om digitale communicatie toegankelijk te maken voor ouderen die moeite hebben met technologie. Om dit te bereiken, is het aantal functies en stappen tot een minimum beperkt. De visuele informatie is overzichtelijk en spaarzaam, zowel op de interfaces als op het apparaat zelf. De bedieningselementen zijn groot en goed te onderscheiden. Deze knoppen hebben herkenbare vormen en kleurcodes om duidelijk aan te geven hoe ze gebruikt moeten worden. Het apparaat is voornamelijk lichtgrijs met witte zones rond de bedieningselementen, waardoor deze beter opvallen. Donkergeel wordt gebruikt om aan te geven hoe de bedieningselementen werken. Ook de microfoon en camera zijn visueel duidelijk gemarkeerd.

RGB-leds bieden extra ondersteuning door aan te geven welke functies beschikbaar zijn en waar de gebruiker mee bezig is. Pictogrammen voor bellen en berichten kunnen oplichten, evenals de draaiknop.

Het product biedt tactiele feedback bij gebruik. Fysieke knoppen geven een klikgevoel en de touch interface geeft vibraties. De bedieningen zijn aangepast aan de fysieke mogelijkheden van ouderen, zodat weinig kracht en snelheid nodig zijn tijdens gebruik.

CL1R1SZ