Multe-Fit: Aanpasbaar zadel- en stuursysteem voor een correcte fietspositie bij het delen van een e-bike

Kobe Van Landeghem

Master Productontwikkeling
2023 — 2024

ontwerp

promotoren
Stijn Verwulgen

Multe-Fit: Aanpasbaar zadel- en stuursysteem voor een correcte fietspositie bij het delen van een e-bike

 

Multe-Fit is een aanpasbaar zadel- en stuursysteem voor e-bikes, ontworpen om meerdere gebruikers een ergonomisch verantwoorde en comfortabele fietspositie te bieden. Via een eenmalige onboarding door professionele bikefitters worden de optimale fietsposities voor alle gebruikers ingesteld. Deze posities kunnen eenvoudig worden opgezet door middel van het aanpasbaar zadel-en stuursysteem die elektrisch geactueerd worden. Dit systeem voorkomt lichamelijke klachten en optimaliseert comfort en efficiëntie voor elke gebruiker.

Multe-Fit is een zadel- en stuursysteem voor e-bikes dat gebruikers helpt de perfecte fietspositie te vinden, ongeacht wie de e-bike gebruikt. Dit systeem wordt ingesteld via een eenmalige onboarding door professionele bikefitters, die gebruikmaken van een ontwikkelde webapplicatie. Tijdens deze onboarding worden de optimale posities bepaald op basis van antropometrische en geometrische gegevens van de gebruiker en de e-bike. Deze posities worden vervolgens elektrisch geactueerd voor maximale nauwkeurigheid en gebruiksgemak.

De elektrische actuatie zorgt ervoor dat elke gebruiker eenvoudig en snel zijn of haar persoonlijke fietspositie kan instellen en behouden. Hierdoor kunnen lichamelijke klachten, die vaak voortkomen uit een verkeerde fietspositie, effectief worden voorkomen. Multe-Fit garandeert een ergonomische en persoonlijke rijervaring, wat vooral belangrijk is voor gezinnen en bedrijven waar meerdere personen één e-bike gebruiken.

Het systeem is ontworpen om eenvoudig te installeren en intuïtief te bedienen, waardoor het toegankelijk is voor een breed scala aan gebruikers. De aanpasbaarheid van Multe-Fit betekent dat één e-bike comfortabel door verschillende personen kan worden gebruikt, zonder concessies te doen aan de individuele behoeften van elke fietser.

Door de combinatie van technologische innovatie, gebruiksvriendelijkheid en ergonomisch ontwerp biedt Multe-Fit een preventieve oplossing tegen lichamelijke klachten en bevordert het een comfortabele, gezonde rijervaring voor alle gebruikers.

CL1R1SZ