Een veilige, gemakkelijke en nieuwe manier om te dragen

Cassandra Janssens

Master Productontwikkeling
2023 — 2024

ontwerp

promotor
Linda Scheelen

Een veilige, gemakkelijke en nieuwe manier om te dragen

 

Bundly is ontwikkeld met als visie een effectieve oplossing te bieden voor zowel de hechtingsbehoefte als het veilig transport van baby’s op lange termijn. Het duo-draagsysteem richt zich op zowel de zorgdrager als het kind, met een ontwerp en materiaalkeuze die deze individuele behoeften weerspiegelen.

Bundly is ontstaan met de visie om een effectieve oplossing te bieden die zowel de behoefte aan hechting als het veilig transport van een baby op lange termijn vergemakkelijkt. Het dubbele draagsysteem richt zich op zowel de zorgdrager als het kind.

Het eerste element van Bundly, het bondingelement, bevordert de hechting tussen zorgdrager en kind met ergonomie en comfort als kernprincipes. Dit creëert een veilige en intieme draagervaring die cruciaal is voor de emotionele ontwikkeling van het kind en het welzijn van de ouder. Het tweede element voegt een transportcomponent toe aan het product, waardoor het een praktisch draagsysteem wordt zoals een draagzak. Deze integratie zorgt voor een complete oplossing die zich aanpast aan de veranderende behoeften en lichamen van zowel zorgdrager als kind.

Bundly omvat ook een zelfstandige leertool die reflectie over veilig en ergonomisch dragen mogelijk maakt, waardoor gebruikers op een laagdrempelige manier kunnen leren en evalueren. Dit ondersteunt een bewustere benadering van ouderschap door educatie te integreren met het gebruik van het product zelf.

Bundly streeft naar een betrouwbare en intuïtieve oplossing die de band met kinderen versterkt en tegelijkertijd comfort en ondersteuning biedt tijdens de dagelijkse activiteiten van zorgdragers. Door het praktische en emotionele aspect van dragen te vervullen, voldoet Bundly aan de veelzijdige behoeften van moderne ouders die streven naar een balans tussen gemak, veiligheid en verbondenheid met hun kinderen.

CL1R1SZ