Vatur

Tuur Van Sebroeck

Master Productontwikkeling
2023 — 2024

ontwerp

promotor
Johan Neyrinck

Vatur

 

De Vatur is een innovatief wandelhulpmiddel, met het doel ouderen te stimuleren om zich te begeven in de buitenomgeving. Het combineert de functies van een wandelstok, rollator en boodschappentrolley in een modern ontwerp. Hierdoor onderscheidt de Vatur zich in de wereld van wandelhulpmiddelen. De Vatur geeft zo het vertrouwen om zich buiten te begeven en alledaagse bezigheden uit te voeren.

Veel ouderen zien het niet zitten om klassieke hulpmiddelen zoals een rollator te gebruiken. Daardoor gedraagt men zich minder mobiel in de buitenomgeving en gaat hun fysiek, mentaal en sociaal welzijn achteruit. In dit project werd gezocht naar een vernieuwend wandelhulpmiddel. Om zo de drempel om actief te blijven in de buitenomgeving te verlagen.

De Vatur biedt een vaste leuning naast de gebruiker. Het functioneert als een ‘eenhandige rollator’. Wanneer de parkeerrem geactiveerd is, kan men veilig en comfortabel op het product zitten voor een rustpauze. Dankzij de elektrische aandrijving is er weinig lichaamskracht nodig om de Vatur te gebruiken. Obstakels, zoals trappen, kunnen eenvoudig overwonnen worden. Een geïntegreerde tas maakt het gemakkelijk om alle benodigdheden voor dagelijkse bezigheden mee te nemen.

De Vatur draagt bij aan een actieve en zelfstandige levensstijl.

Contact

Tuur Van Sebroeck
tuurvansebroeck@icloud.com 

CL1R1SZ