Optimalisatie van treinreizen voor ouders en kinderen

riet stroef

Master Productontwikkeling
2023 — 2024

ontwerp

promotor
Johan Neyrinck

Optimalisatie van treinreizen voor ouders en kinderen

 

HopOn! is een innovatieve herindeling van treinwagons om treinreizen voor ouders en kinderen aantrekkelijker te maken. De HopOn! wagon biedt meer bewegingsruimte en transparantie, waardoor reizigers kunnen genieten van een open en veilige omgeving. Deze moderne coupé bevordert zowel privacy als sociale interactie en is flexibel inzetbaar voor diverse reizigersgroepen, zonder capaciteit te verliezen.

De HopOn! wagon biedt een herindeling van treinwagons aan om het reizen voor gezinnen met kinderen aantrekkelijker en functioneler te maken. De kern van dit project is het creëren van meer bewegingsruimte en transparantie in de wagon. Door het gebruik van doorkijkmogelijkheden en grote ramen kunnen reizigers, zowel kinderen als volwassenen, genieten van een open en veilige omgeving met zicht op de buitenwereld.

De indeling van de Hopon! wagon zorgt ervoor dat zowel privacy als sociale interactie wordt bevorderd. Scheidingswanden creëren afgesloten maar toegankelijke ruimtes, wat resulteert in een moderne coupé waar reizigers zowel rust als contact met anderen kunnen ervaren. Dit ontwerp combineert vaste stoelen met klapstoelen, wat een vrije doorgang verzekert en hinder voorkomt. Deze flexibiliteit maakt de wagon geschikt voor verschillende gebruikssituaties. De HopOn! wagon is ontworpen om inzetbaar te zijn voor alle dagen van de week en voor diverse reizigersgroepen. De capaciteit is geoptimaliseerd waardoor deze geschikt is voor een brede doelgroep. Bovendien wordt rekening gehouden met de behoeften van specifieke reizigersgroepen, zoals extra bagageopslag, kindvriendelijke voorzieningen en zitplaatsen voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Deze geïntegreerde voorzieningen verhogen het comfort voor alle reizigers zonder de functionaliteit van de wagon aan te tasten. Met de HopOn! wagon wordt er gestreefd om treinreizen toegankelijker te maken voor gezinnen en zo bij te dragen aan duurzamer en gezinsvriendelijker openbaar vervoer.

CL1R1SZ