Rootsy

estelle bohner

Master Productontwikkeling
2023 — 2024

ontwerp

promotor
Els Du Bois

Rootsy

Rootsy staat in teken van het creëren van een ritueel rond kamerplanten bewateren. Dit is voor kinderen vanaf 8 jaar die meer willen leren over hun natuurlijke omgeving. Bestaande uit een kalendersysteem, monitoringsapparaat en applicatie, biedt deze productcombinatie een diepe interactie aan die het ritueel ondersteunt. Wat Rootsy onderscheidend maakt, is dat het de kamerplant een stem geeft om diens noden te communiceren. 

Rootsy staat in teken van het creëren van een ritueel rond kamerplanten bewateren. Dit is voor kinderen vanaf 8 jaar die meer willen leren over hun natuurlijke omgeving. Bestaande uit een kalendersysteem, monitoringsapparaat en applicatie, biedt deze productcombinatie een diepe interactie aan die het ritueel ondersteunt. Wat Rootsy onderscheidend maakt, is dat het de kamerplant een stem geeft om diens noden te communiceren. Daarnaast ondersteunt het kalendersysteem in het creëren van een routine. Ook de applicatie die de gemoedstoestand van de plant representeert, zorgt voor een extra dimensie van gamification.

Het kalendersysteem is een onderdeel aan de muur dat het creëren van het ritueel ondersteunt. Er vindt dagelijks een korte interactie plaats met deze zevendaagse kalender door aan de bloem te draaien. Op dag zeven vindt het ritueel van het bewateren plaats. Zodra men klaar is met de verzorging, plaatst men de munt terug in de kalender en start de weekcyclus opnieuw.

Het monitoringsysteem bevindt zich in de plantpot en representeert de stem van de plant. De stem wordt gevisualiseerd met behulp van licht dat gaat branden wanneer de plant water nodig heeft. Daarnaast bevat het monitoringsysteem een waterreservoir dat door de gebruiker kan worden aangevuld naar de noden van de specifieke plant.

De applicatie representeert de status van de kamerplant. Men kan een avatar kiezen en personaliseren, gevolgd door statusveranderingen doorheen de week. De applicatie geeft het geheel een niveau van gamification om kinderen te stimuleren en te engageren.

 

Contact

Estelle Bohner
estelle.bohner@hotmail.com 

CL1R1SZ